Grille
Wędzarnia RÖSLE nr. 1F50-S
Typowy aromat i subtelny słodki smak, jaki daje palenie, jest po prostu wspaniały. Dzięki dwóm nasadkom o średnicy 50 cm możesz palić na dwóch poziomach. Z łatwością przygotujesz mnóstwo świetnego…
Rozszerz raport o więcej elementów
Polecamy kupić
Opis produktu Wędzarnia RÖSLE nr. 1F50-S
Typowy aromat i subtelny słodki smak, jaki daje palenie, jest po prostu wspaniały. Dzięki dwóm nasadkom o średnicy 50 cm możesz palić na dwóch poziomach. Z łatwością przygotujesz mnóstwo świetnego jedzenia na raz dla 4-6 osób.
Załączniki można łatwo zmieniać, dzięki czemu można używać obu lub tylko jednego. Zależy to wyłącznie od składników i ilości przygotowywanego jedzenia. A jeśli nadal chcesz coś zgrillować, wędzarnia bez przystawek może być również używana jako grill węglowy.
- Opatentowany „System kontroli powietrza” umożliwiający prostą i precyzyjną kontrolę temperatury w wędzarni
- Zintegrowana misa na wodę do akumulacji ciepła (pojemność 7 l)
- Termometr w zestawie
Wymiary wędzarni: 68 x 137 x 67 cm
Powierzchnia dla palących: 2 × ø 50 cm (3770 cm 2 )
Średnica koła: ø 20 cm
Wymiary opakowania: 55,5 x 87 x 54,5 cm
Okres gwarancji: 2 lata
Pudełko do palenia ze stali nierdzewnej RÖSLE
Mięso przy zastosowaniu wędzarni ze stali nierdzewnej nabiera niepowtarzalnego, aromatycznego wędzonego smaku. Wędzarnia nadaje się do użytku na grillach gazowych i węglowych. Dzięki otworom w wędzarni grillowana żywność chłonie przyjemny zapach drewna i słodki, wędzony smak. Grillowanie jest prostsze niż myślisz! Wystarczy, że wybierzesz, którymi pachnącymi zrębkami wypełnisz wędzarnię i przygotujesz swoje ulubione mięso do wędzenia.
- Pudełko do palenia z pokrywką
- Do wędzenia na grillach gazowych i węglowych
- Mięso nabiera aromatycznego wędzonego smaku
- Materiał: Stal nierdzewna
Chipsy do palenia RÖSLE Hickory
Chipsy hikorowe dodają potrawom odurzającego wędzonego aromatu. Chipsy Hickory przeznaczone są do wędzenia dziczyzny, wołowiny, drobiu i serów. Pomogą Ci wyczarować idealny wędzony smak wędzonych potraw. Przed użyciem namocz chipsy w wodzie lub innym płynie (piwie, winie lub soku owocowym) i po prostu umieść je w wędzarni ze stali nierdzewnej. Podczas grillowania z wilgotnych chipsów wędzarniczych stopniowo uwalnia się para, która nadaje potrawom niepowtarzalny, lekko wędzony smak.
- Aromatyczne chipsy do wędzenia wykonane z naturalnego drewna
- 750 gr
- Hickory: wędzony aromat odpowiedni do wędzenia dziczyzny, wołowiny, drobiu i serów
RÖSLE Chipsy wędzone z drewna bukowego
Chipsy wędzarnicze z buku nadają się szczególnie do wędzenia ryb, ale także dziczyzny, wieprzowiny i wołowiny. Wypełnij wędzarnię ze stali nierdzewnej drewnianymi zrębkami i ciesz się fantastycznym rezultatem. Pod wpływem ciepła z wilgotnych chipsów wędzarniczych wydziela się para, która nadaje potrawom niepowtarzalny, lekko wędzony smak. Najlepszy smak uzyskuje się poprzez namoczenie chipsów w wodzie przed włożeniem ich do wędzarni. Ale zamiast wody możesz poeksperymentować także z napojami alkoholowymi lub sokami owocowymi.
- Aromatyczne chipsy do wędzenia wykonane z naturalnego drewna
- 750 gr
- Buk: aromat wędzony, odpowiedni głównie do wędzenia ryb, ale także dziczyzny, wieprzowiny, wołowiny i szynki
RÖSLE wędzone chipsy wiśniowe
Chipsy wędzone wiśniowo zapewniają lekko słodki wędzony smak z owocową nutą. Idealny do wędzenia ryb, jagnięciny, kaczki i dziczyzny. Przed włożeniem chipsów do wędzarni zalecamy namoczenie ich w wodzie lub innym wybranym płynie. Można spróbować na przykład piwa, wina czy różnego rodzaju soków owocowych. Chipsy wiśniowe pomogą Ci wyczarować idealny wędzony smak i niepowtarzalny aromat. Podczas grillowania pod wpływem ciepła z wilgotnego drewna stopniowo uwalnia się para, która nadaje potrawom lekko wędzony smak.
- Aromatyczne chipsy do wędzenia wykonane z naturalnego drewna
- 750 gr
- Wiśnia: dodaje łagodnego, słodkiego, owocowo-dymnego smaku, idealna do wędzenia ryb, jagnięciny, kaczki i dziczyzny
Wędzone chipsy RÖSLE Jabłoń
Pachnące chipsy wędzarnicze z jabłoni nadają grillowanym potrawom delikatny słodko-kwaśny aromat, który szczególnie nadaje się do wędzenia wieprzowiny. Nie możesz się pomylić nawet podczas wędzenia ryb czy drobiu. Przed użyciem zalecamy namoczenie chipsów w wodzie, winie, piwie lub innym płynie. Potem nie pozostaje już nic innego jak włożyć je do wędzarni i włączyć grill. Pod wpływem ciepła podczas grillowania z wilgotnych frytek wydziela się para, dzięki czemu potrawy zyskują przyjemny drzewny aromat i lekko wędzony smak. Można także spróbować grillowania na olchowej desce wędzarniczej.
- Aromatyczne chipsy do wędzenia wykonane z naturalnego drewna
- 750 gr
- Jabłoń: dodaje delikatnego słodko-kwaśnego aromatu wędzonki, idealny do wędzenia wieprzowiny i białego mięsa tj. ryb i drobiu
Deski do palenia RÖSLE Olchowe
Wędzenie na grillu gazowym możliwe jest nie tylko przy użyciu wędzarni ze zrębkami, ale także na desce wędzarniczej! Para wydobywająca się z wilgotnej deski olchowej podczas wędzenia tworzy przyjemny aromat grillowanej potrawy. W zestawie znajdują się 2 deski do krojenia, które przed użyciem na grillu zalecamy namoczyć w wodzie na co najmniej 30 minut. Ulubione składniki ułóż na desce o wymiarach 40 x 19,5 cm i przesuń na ruszt grillowy. Rozkoszuj się pysznymi wędzonymi daniami przygotowanymi na grillu gazowym, które mają niepowtarzalny wędzony smak.
- 2 sztuki desek do krojenia z drewna olchowego
- Jedzenie jest równomiernie przygotowane i pozostaje soczyste
- Dodają potrawom łagodnego wędzonego aromatu i smaku